Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Wat?

Het Knarrenhof Concept 

Lees hier de nieuwsbrief van april 2018:  KLIK HIER.   

Luxe en comfortabel: Knarrenhof 

Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger, maar met het gemak van heden. Ooit waren dit plekken voor armeren, ouderen, weduwen en zieken. Het was er besloten en veilig, maar zeker niet luxe en comfortabel. En dat is ons concept wel. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Ieder heeft een eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en ‘’noaberschap’’ bent u hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Het is beslist geen woongroep, want niets moet gezamenlijk (!), maar het kan wel. De toekomstige ‘hovelingen’ organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke Stichting. Alles wat ze zelf kunnen doen, doen de bewoners liever zelf. Want als je dat laat doen door gebruikers zelf, is het altijd actiever, leuker, beter en goedkoper.  

Centraal bij ons staan de begrippen veiligheid, geborgenheid en onafhankelijkheid. Dat laatste uit zich ook doordat we MET onze geinteresseerden de plannen maken in plaats van OVER. Naar onze ervaring worden de projecten daardoor beter en leuker. Wij maken dan ook niet de beste plannen voor onze eigen portemonnee, we zoeken expliciet voor en met onze leden naar het voor hen meest optimale haalbare plan. 

Als u nu niet over uw eigen toekomst nadenkt, doet niemand anders dat meer. Want:

Dus bezint u zelf en zoek een partij die u helpt. Wij staan er in elk geval klaar voor.

Wat doen we dan?
Knarrenhof is een landelijke organisatie zonder commercieel oogmerk, maar met een maatschappelijk doel, nl leeftijdsbestendige bouw voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren.  Naast senioren ook voor ouders van gehandicapte kinderen, een meergeneratiehof, een jongerenhof etc. Naast grondgebieden ook in gestapelde vorm (appartementen). Nieuwbouw of hergebruik.

We werken anders dan gebruikelijk, van mens naar stenen in plaats van andersom.  Wij ontwikkelen gemeenschappen en netwerken van gelijkgestemden voor zelfstandig en prettig leven en wonen, en organiseren daar vervolgens de best mogelijke woningen bij.  Hoe wij werken:

Sinds 2010 is Knarrenhof actief en heeft ze een rol gespeeld in de hernieuwde aandacht voor het wonen in hofjes. Op veel plekken in Nederland vinden we navolging, je kunt dan ook rustig spreken van een 'revival of the hofjes'. Wij hebben daar met liefde een toontje aan meegeblazen, we zijn dan ook DE Hofleverancier van Nederland! 

Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat?