Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Zwolle (vereniging)

Aafhof: Update 23 november 2017

Het is zover!! Vandaag ontving de eerste bewoner van de Aahof in Zwolle de sleutel!! Zie hieronder het persbericht. 

 

Nieuws mei 2017

Op Hart van Nederland was het te zien, in tegenstelling tot de aangekondige optocht vol scootmobiels (''U moet even geduld hebben, het kan even duren voor deze oude langzame mensen hier zijn....), verscheen een optocht met ruim 40 motoren van de jarige Motorclub Zwolle. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en een beetje knar houdt wel van een knipoog. Een lange stoet mensen met veel woon-, leef-, werk- en rij-ervaring kwam aangetourd. Getooid met vlaggen en kleurige Knarrenhof-sjaals. Niks geen scoootmobiels, wel een knipoog naar naamgever 'van Kooten' die als oudere jongere op zijn Harley de fietsenberging van zijn senior-citizen-appartment niet inkwam. Omdat zijn stuur te breed was; ''Ik begin mijn eigen Knarrenhof wel!'' riep Koot uit. Ruim 100 mensen waren op onze feestelijke start, we hadden lol met elkaar. Ook Frion was er, directies, wethouder, gedeputeerde. Een mooi voorteken voor het sociaal actief wonen wat hier gaat plaatsvinden! 

KLIK HIER voor Reportage Hart van Nederland. Klik hierna voor raportage Focus TV Zwolle en Motorclub-mix

Zie hier ook een interview met Liedeke en Peter.

http://nlzorgtvoorelkaar.nl/nieuws/2017/02/14/de-knarrenhof/

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven KLIK HIER

Ouder Nieuws
Het blijft wel een donkere pagina dat ook de bewoners het niet is gelukt om een oplossing te vinden die zonder gas is. En dat blijft vreemd dat al jarenlang hele woonwijken 'van het gas af zijn', maar dat wij wij als organisatie en de bewoners zelf daar onvoldoende in geholpen worden om dat te realiseren. Het beleid van rijk, provincie en gemeente staat er bol van, maar meer dan mooie (beleids)woorden waren er niet beschikbaar. En aan beleid kun je je niet warmen..... Afijn niet alles lukt. In alle navolgende projecten blijven we dat proberen!

Ook komt nu schot in Stadshagen, we hebben het eerste overleg over 12 woningen aldaar gehad inclusief een verkaveling en een grondprijs. Beiden zijn wezenlijk anders dan hoe wij het indertijd (1,5jr geleden) hebben ingestoken, maar we zijn slechts 1 van de betrokken partijen, dus hier moet indringend over doorgesproken worden.

Nog Ouder Nieuws
Eind oktober heeft de gemeenteraad Zwolle unaniem het verbeterde Bestemmingsplan Aa-landen vastgesteld. Daarbij zijn de bezwaren van omwonenden als voldoende ingevuld, of verworpen verklaard. De gemeenteraad was uigesproken enthousiast over het concept en gaf aan dat de Start Bouw geen dag meer vertraagd zou mogen worden. Mooi!

Helaas bleek het all-elecric concept dermate innovatief dat enkele van onze samenwerkingpartners de sprong in dit nieuwe nog niet aandurfden. En bij twijfel moet je niet inhalen. Wordt vervolgd! Ook is overleg gevoerd met de Werkgroepen Bouw & Techniek, Onderhoud en Beheer en Organisatie & Juridica. Samen met de aspirant-bewoners zetten we nu de puntjes op de i. De Start Bouw staat nu gepland op april 2017, de eerste opleveringen zijn hopelijk dan al eind 2017. 

 

Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging)