Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Zwolle (vereniging)

Dit is een pagina voor Vereniging Knarrenhof Zwolle. De informatie specifiek voor de Aahof staat op een website, speciaal voor de Aahof, die binnenkort online komt! Op deze pagina houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de Aahof en andere hoven die we proberen voor elkaar te krijgen in Zwolle. 

KLIK hier voor Reportage Hart van Nederland.

Klik hierna voor rapportage Focus TV Zwolle en Motorclub-mix.

Maart 2018: Op de 15e, de officiële opening, wordt een compleet feestprogramma afgewerkt.

Februari 2018: De eerste ‘Knarrenhof’ van Nederland is een feit.  En nu al ‘wereldberoemd’ in Zwolle. Dat wil wat zeggen. Niemand die er niet blij mee is.

November 2017: Na een voorspoedige doorloop van de bouwstroom gaat op 23 november de ‘Knarrenhofvlag‘ uit. De eerste woning wordt opgeleverd. Met een frequentie van ongeveer 6 woningen per week, is in de 2e week van januari 2018 de helft van de 48 woningen klaar. Na de binnentuin en het gemeenschapshuis ‘het Hofhuys’

Juni 2017: Begin juni gaat de eerste paal de grond in. Met enige vertraging omdat ‘te elfder ure’ besloten werd niet te heien maar te boren.

Mei 2017: De (feestelijke ) bouw start niet met de aangekondigde optocht vol scootmobiels maar met een luidruchtige stoet van ruim 40 motoren van de jarige Motorclub Zwolle. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, een beetje knar houdt wel van een knipoog. Getooid met vlaggen en kleurige Knarrenhof-sjaals kwam 100 ‘man’ woon-, leef-, werk- en rijervaring gezellig samen. Geen scootmobiels, maar een knipoog naar naamgever 'van Kooten' die als oudere jongere op zijn Harley de fietsenberging van zijn senior-citizen-appartement niet inkwam. Omdat zijn stuur te breed was; ''Ik begin mijn eigen Knarrenhof wel!'' riep Koot uit. Een mooi voorteken voor het sociaal actief wonen dat hier gaat plaatsvinden! Op Journaal en Hart van Nederland was het te zien

Februari 2017: In deze maand werd een laatste ultieme poging gedaan om door middel van een warmtepomp een oplossing te vinden die zonder gas is. Door verschillende oorzaken was dit financieel niet haalbaar. Eerder gold dat ook voor  “all electric”.  Het blijft wel een donkere pagina dat het niet is gelukt om ‘gasloos’ te gaan. Aan de (toekomstige) bewoners heeft dat  niet gelegen.

Oktober 2016: De gemeenteraad Zwolle stelt unaniem het verbeterde Bestemmingsplan Aa-landen vast. De raad was uitgesproken enthousiast over het concept en gaf aan dat de Start van de bouw geen dag meer vertraagd zou mogen worden. Mooi! 

Mei 2013: Oprichting vereniging Krasse Knarrenhof Zwolle en startbijeenkomst.

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven KLIK HIER

Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging)