Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Groningen (vereniging io)

Update juni 2017

 

Groningen (vereniging io), update juni 2017

Stand van zaken

We hebben nu 216 geïnteresseerden voor Groningen en een aspirant-bestuur. Om daadwerkelijk succes te hebben zijn we afhankelijk van de energie en het netwerk van lokale vrijwilligers. Gelukkig zijn er nu 4 enthousiastelingen die ons helpen. Binnenkort wordt de Vereniging Knarrenhof Groningen opgericht en zullen zij het aspirant-bestuur vormen.

Garmerwolde

Het project Garmerwolde gaat snel en wordt door de gemeenten Ten Boer en Groningen ondersteund (het de bedoeling dat Garmerwolde in 2019 bij de gemeente Groningen komt). Op 26 juni is daar een informatie-avond (zie tegel Garmerwolde). Je kunt je voor het project inschrijven, maar mensen met een link naar of verleden in Garmerwolde hebben voorrang. Let op: inschrijven voor Garmerwolde kost € 15. Betaling geldt als inschrijfdatum. Heb je je al voor 3 gemeenten ingeschreven, dan moet je doorgeven op inschrijving@knarrenhof.nl van welke gemeente je afziet.

Meerstad

Ons idee voor Meerstad is een wat grotere locatie, waar bijvoorbeeld naast de stenen Knarrenhofjes ook een aantal Tiny Houses kunnen komen. Als de gemeente meewerkt, kunnen we daar een mooi submilieu maken! Meerstad ligt op nog geen 8 km van de binnenstad van Groningen en 2 km van Harkstede. Als we een iets grotere gemeenschap hebben, kan gezamenlijk een deelauto of personenbusje worden aangeschaft, maar je kunt ook nu al gebruik maken van een vaste busverbinding (lijn 78 tussen Groningen en Harkstede) en een LijnBelbus.

Voor aanmelding KLIK HIER

Locaties buiten de stad

Naast Garmerwolde zijn we bezig met een andere locatie een paar kilometer buiten 'Stad'. We proberen daar -na de periode van exclusiviteit voor eigen dorp- ook de mogelijkheid voor Groningers te creëren die 'd’Olle Grieze' binnen zichtbereik willen houden. Ook zijn we nog steeds bezig met een kleine locatie net buiten de stad. Er wordt onderhandeld over grondposities, maar het duurt allemaal erg lang. Tips voor locaties blijven altijd welkom!

 

Groningen (vereniging io) Groningen (vereniging io) Groningen (vereniging io)