Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

NWS & Pers

NIEUWS september 2017

In de zomer en het vroege najaar weer veel persaandacht voor Knarrenhof met haar 50+ en meergeneratieprojecten. Er komt zoveel dat we niet alles meer op de site kunnen zetten. Er verschenen Krantenartikelen in de Gelderlander (Noorderhaven Zutphen), LeidsDagblad (Knarrenhof Leiden werkt aan groot project), Stentor Hardenberg en Dedemsvaartse Courant  (Uur U voor Hof van Hardenberg en diezelfde week: Knarrenhof Hardenberg gaat door), Zwartewater Courant (Knarrenhof Hasselt), Uden (Knarrenhof en corporatie slaan handen ineen), en een groot achtergrondartikel in Bouwen in het Noorden (Eerst de mensen dan de stenen). En wat te denken van de voorpagina van de Hallo Almelo? (Zie tegel Almelo) Een aantal staan hieronder als u daarnaar gaat met uw muis (naar beneden bij de illustraties). Ook het huis aan huis informatiemagazine van de provincie Overijssel (oplage 250.000+) schenkt dit najaar prominent aandacht aan Knarrenhof. Deze nu landelijke Zilveren Schokgolf begon immers in Zwolle.

Veel persaandacht voor onze start Bouw, eindelijk 6 jaar na het begin in Zwolle. Zie de tegel Zwolle voor meer informatie en foto's van de happening aldaar aan het eind van het voorjaar van 2017.

KLIK HIER voor Hart van Nederland

KLIK HIER voor focus TV

Zie onder voor het artikel in de Noordelijke provincies en het Parool.

Op 19 februari staan we met een groot zeer lovend artikel in de Cobouw (DE krant voor Bouwend Nederland). De media-aandacht gaat maar door, het regent aanmeldingen. We zijn daar erg blij mee dat na bijna 6 jaar hard werken journalisten en vakmensen beginnen in te zien hoe doordacht en uitgewerkt het concept is. Het allerbelangrijkse is en blijft dat gewone mensen het ook zien: duizenden deelnemers en het blijft maar komen. We voorzien duidelijk in een behoefte.

Op 26 januari stonden we de Woonbijlage van de Telegraaf. Dit allemaal nadat we op 5 januari op de voorpagina van de Trouw, stonden. Inderdaad misschien wel de beste krant van Nederland. Want zij hadden het lef en het inzicht om dit gewone-mensen-nieuws als echt bijzonder voorpagina-nieuws neer te zetten. (zie onder) Vervolgens pikt het NOS Journaal het op en RTL-nieuws. Tegerlijktijd ligt er een mooi artikel over de Hofjes op heel veel deurmatten want het Noord-Hollands, het Leids, het Haarlems Dagblad besteden er aandacht aan naast de Gooi- en Eemlander. Wij-gaan-dooOORRR!

Begin december een uitgebreid artikel in de Zorgvisie (zie onder). Naast de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis is er in decmeber 2016 al een 3e Consumentenorgansiatie die ons positieve in het nieuws brengt als collega-belangenbehartiger. Zie hier het mooie artikel over ons van NCRV De Monitor [KLIK HIER]

Er is weer nieuwe gemeente waar we een grondbieding mogen doen. Nu al ruim 2600 deelnemers. Omdat de aantallen zo toenemen overwegen we om vanaf 2017 eenmalig 5€ te vragen voor inschrijven in de Knarrenhof. Hierdoor kunnen we de inschrijvers op een betere manier informeren en begeleiden bij het samen met hen tot stand brengen van kansen en projecten. Daarover later meer.

Namens de Stichting Knarrenhof is nog ingebeld bij Standpunt NL alwaar de stelling werd verkondigd dat de huidige senioren de toekomst van de huidige jeugd opsouperen. Uiteraard zijn wij het daar zeer mee oneens. Dat hebben we gemeld. We zien hoezeer ouderen willen delen met hun kinderen en kleinkinderen, maar ook met jongeren in de eigen projecten. Verder is het vreemd dat die generatie die zo spaarzaam is geweest dat ze hun hypotheken hebben afgelost, niet 3x per jaar op vakantie gingen, en omfietsten als ergens de prei in de aanbieding was nu verweten wordt dat ze spaarzaam zijn geweest. Dhr Kockelman vroeg of we op Henk Krol stemden. Het antwoord was nee. Dhr Krol vond dit weliswaar jammer, maar meldde; "de Stichting Knarrenhof doet heel veel goed werk, maakt niet uit of ze niet op me stemmen, als ze maar door gaan!'' En dat doen we.

Betrokken bij de locaties in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Groot artikel in vakblad Grondzaken in de Praktijk met een oproep tot 'community finance' (betrouwbaar maatschappelijk geld), helaas geen Hof in Beijum Groningen. Lezingen op Corpovenista congres 2016 (okt), Expeditie begonia 2016 (sept), Bestuurlijk Netwerk Oost-Nl (okt).

Verder blijven we druk doende om onafhankelijke stabiele financiering te vinden bij een maatschappelijke partner, of overheden dan wel bij spaarders. Hulp en meedenken is altijd welkom! Daarover staat ook meer in onze nieuwsbrief (zie onder). We zijn daarvoor de Coperatie Knarrenhof Nederland UA aan het oprichten.

Voor meer gedetailleerde info zie de pagina WAAR [Klik Hier]

 

PERS

2016

Klik hier voor artikel in Het Kan Wel (magazine voor Eerlijker, Leuker en Groener Leven)

Volkskrant, NRC, Trouw, Consumentenbond, Dagblad van het Noorden, Huis aan Huis Blad Gouda, Torentje Hardenberg

10 maart Den Haag Centraal, 8 maart Zwartewaterkrant, 9 maart RTV-Noord en DvhN, 5 mrt VPRO radio, 4 maart Magazine Vereniging Eigen Huis

4 feb radio 1 Langs de Lijn en Omstreken 3x aandacht voor Knarrenhof op 4 feb om 20.52/21.52/22.52 uur. ls u bijgevoegd linkje in uw zoekmachine plakt en op juiste datum en tijdstip zoekt kunt u het terugluisteren.   http://www.radio1.nl/gemist-overzicht

3 februari Centerfold Dagblad vh Noorden (2 hele pagina's zie onder), artikel Margriet, artikel Westermare, artikel Stad Amersfoort, 

 

2015

Artikel Zwartewaterkrant, Boek ''de Woon-cooperatie dat zijn we zelf'', te donwloaden via de Platform 31 website. Volkskrant  en Trouw 26 nov: paginagroot artikel over oprichten van wooncooperaties en de strubbelingen daarbij. Als 1 vd voorbeelden het Knarrenhof als 1 van de weinige voorbeeldprojecten die een cooperatie gaat worden. Artikel staat hieronder.

TV-Noord een item op: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/155361/Stad-krijgt-na-ruim-een-eeuw-weer-een-hofje    U kunt deze link kopieren (rechter muisknop) en in uw zoekmachine plakken op de zoekregel. Ook kunt u Googelen op RTV-Noord en dan in het zoekscherm Knarrenhof intypen. 

Beelden van onze ALV van 24 september zijn te zien en te lezen op onderstaande linkjes. U kunt ze selecteren met de muis en dan vervolgens met de rechtermuisknop kopieren. Als u dan uw zoekmachine opent kunt u weer met dezelfde rechtermuisknop deze link in het venster van uw zoekmachine plakken.

RTV Oost: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=227069&cat=1

De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/bouw-van-krasse-knarrenhof-in-zwolle-gaat-door-1.5273320

Omroep Max (vanaf de 30e minuut) http://www.npo.nl/tijd-voor-max-hallo-nederland/24-09-2015/POW_02759112 

Omroep Max uitgebreid aandacht wordt besteed aan het Knarrenhof. Het begint rond minuut 40. Als er op klikken niet werkt kunt u de link kopieren (rechtermuisknop) en in uw zoekmachine plakken. Alle specialisten aan tafel werden er blij van. Wij ook! Hier de link:  http://tvblik.nl/meldpunt/gebrek-aan-seniorenwoningen

Het is altijd leuk als initiatieven zo aansprekend zijn dat het tot publicaties leidt. Hieronder zijn een aantal knipsels verzameld. Er zijn er nog veel meer. 

Op dinsdag 24 maart stonden we op een landelijk congres. Op zondagavond 29 maart waren in een uitzending van de KRO Kruispunt. Voor mensen met minder kijkgeduld, bij het begin en na 21 minuten. Hier de link: http://tvblik.nl/kruispunt/de-pioniers-van-het-oud-worden Afgelopen jaren hebben we aandacht gekeregen van de Stentor (vaak), de Swollenaer, Akwaa, de Weekkrant, de Asser Courant, de Peperbus, de Gezinsbode, Weblog Zwolle, Dagblad van het Noorden (zowel in de Groninger als de Asser bijlage), staan we op de website bij de ANBO, de weekkrant.nl, de krant van de Arcon, Geen Blad voor de Mond etc. Ook zjjn we al op Radio Oost en TV-Oost geweest (28 mei en 16 oktober 2014) en op radio Assen.

Zie hieronder nog een aantal linkjes naar nieuwsberichten/video's.
Als het aanklikken van onderstaande link niet werkt kunt u ze kopieren (er opstaan en met rechtermuisknop klikken op kopieren) en vervolgens op de zoekregel van u internetzoekmachine (Google, Firefox etc.) plakken door rechtermuisknop aan te klikken op 'plakken'.

http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=326513

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=190434

http://woninghuren.blognu.nl/knarrenhofjes-in-nederland-de-weekkrant/

http://www.assercourant.nl/algemeen/algemeen-1/knarrenhofje-assen-oost-privacy-en-zelfstandigheid-ouderen-voorop

http://www.grijswaard.nl/oud-woonconcept-nieuw-leven-ingeblazen-krasse-knarrenhofjes/

http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/52726/knarrenhofjes-rukken-op-initiatief-oud-winschoter-slaat-aan/

https://www.tubantia.nl/almelo/nieuwe-poging-voor-wooncomplex-hof-van-heden-in-almelo~a272eb7a/

NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers NWS & Pers